De titel slaat op de artistieke noodzaak om terug te keren naar de essentie: de tekening. Tekenen als een op taal gebaseerde index die op voelen en denken wijst en die op welke drager ook wordt uitgevoerd, is oud - ouder dan elke kunstenaar, dan elk museum, dan elke leerstelling of elke theorie, want het kan als de kern van cultuur worden beschouwd. De oudste grottekeningen zijn immers gravures van dieren op stenen muren.

uit 2018 tot 2019 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

A Bruges!? Tout va très bien madame la marquise!

2019

De titel van dit werk verwijst naar het beroemde liedje van Ray Ventura. Het is een knipoog naar een houding van blindheid wanneer men geconfronteerd wordt met een hopeloze situatie en de realiteit niet onder ogen wilt zien. Dit is ook een beetje tekenend voor de huidige tijdsgeest. 

After the flood III

2019

After the flood III is een derde thema inzake klimaatopwarming en de gevolgen voor de mens. Voortaan zullen we ons leven deels onder water moeten doorbrengen en veranderd het klassieke stadsbeeld. 

After the flood IV - the visionary painter

2019

Na de vloed en de schilder met visionaire gaven. Hiermee verwijs ik wederom naar de gevolgen van de klimaatopwarming voor de stad en het normale leven. Het is een visionaire blik op de toekomst vanuit de fantasie van de kunstenaar tot stand gebracht. 

When the rain comes over Bruges

2019

In herst en wintertijd kan Brugge er soms guur en troosteloos bijliggen en zie je slechts enkelingen het weer trotseren. Hier zie je een fragment kant vismarkt langs een stukje van de achterkant oude Griffie. 

After the flood

2018

After the flood of na de vloed is een reactie op de klimaatverandering en hoe ik mijn eigen stad Brugge daarin een plaats geef. 

After the flood II

2018

After the flood II is een vervolg op een eerste bewerkte thema rond klimaatopwarming en de gevolgen voor mijn stad Brugge.

Geraakt door een vlinder

2018

Een vrouw is met verwondering geslagen op het moment dat een vlinder haar wist aan te raken. 

Madame butterfly

2018

Madame butterfly wijst naar de beroemde Italiaanse opera door Giacomo Puccini. Het tragische liefdesverhaal inspireerde me tot deze afbeelding. 

minicruises op de Brugse reien

2018

minicruises op de Brugse reien is een satirisch werkje waarin ik de draak steek met het toenemende toerisme dat deze historische stad soms veel geweld aandoet.