'Wat is de realiteit?' Deze fundamentele filosofische vraag stelt ons heel dikwijls voor een muur van vraagtekens. Soms wordt de vraagstelling vermeden en zelfs genegeerd omdat het antwoord eenvoudig weg niet gekend is. Maar op het canvas, het tekenblad,... kunnen we die ongrijpbaarheid wel voor even proberen vast te leggen.

uit 2017 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

colourful landscape

2017

In dit tafereel zijn de rollen omgekeerd. Het landschap is overwegend in sepiatinten zoals een oude foto terwijl het reclamebord dan weer een weergave is van de werkelijkheid. Soms laten we ons door de illusie van de publiciteit beetnemen en hier wordt die gedachte ten spits gevoerd. 

de artistieke vermenigvuldiging van de wetenschap

2017

Kunst en wetenschap staan nooit ver weg van elkaar. Sommige uitvindingen zoals de space shuttle hebben iets artistiek over zich. In dit tafereel vormt het dan ook de inspiratiebron voor enkele studenten in de beeldende kunsten.  

De blauwe sinaasappelen

2017

Wat als sinaasappelen er blauw zouden uitzien?  Zouden we ze dan nog steeds zo lekker vinden. Deze wat absurde vraag dreef me tot dit schilderij

fotografische fata morgana

2017

Een fotocabine om een selfie te maken in de woestijn. Het is zeker niet alledaags maar ergens zou het wel mogelijk zijn. Anderzijds kan het ook een illusie zijn, bevangen door de grote hitte is het reëel dat men gaat ijlen. 

Het blauwe exemplaar

2017

Een uitvergroting van de blauwe sinaasappel gedachte.

Het laatste stierengevecht

2017

Stierengevechten zorgen nog steeds voor heel wat dierenleed en zijn een onverantwoord schouwspel. Het moment dat een stier in de arena wordt gedropt, is hij in feite al dood. Hier wou ik dat nog eens extra accentueren en tegelijk de wens uiten dat dergelijk dierenleed voorgoed mag ophouden. 

interactieve foto cabine

2017

Stel je voor dat je in een fotocabine stapt en al meteen in een fotografische illusie terechtkomt. Voor een paar euro's krijg je de totale sensatie over je heen.

koehandel

2017

Is de kunst niet heel dikwijls ook een soort van koehandel. We laten de vraag open!

Ons huis met het oversized zwembad

2017

De drang van de mens om steeds meer en grotere dingen te verwerven, te behalen,... Het soms manifeste gevoel van ontevredenheid omdat de buren een grotere wagen, zwembad,... hebben wordt hier tot in het hilarische uitvergroot.

Stille getuige van terreur

2017

Met al de terreur vooral in het midden-oosten en de vernietiging van talrijke archeologische sites verbeelden we hier de illusie van een journalist die een gehavend beeld wil interviewen alsof de stille getuigen van de verschrikking ook eens recht hebben op verdediging. 

vuile was

2017

De pers en de media hangt heel dikwijls de vuile was op over van alles en nog wat. Dit is hier letterlijk verbeeld.