De computer loopt vast, het televisiebeeld blijft hangen, je zet een film op pauze,... Wat overblijft op het scherm is een beeld dat stilstaat. Wat eerst een doorlopende beweging was, staat nu stil, vastgevroren, ingekaderd door het scherm. De tijd en ruimte tussen twee 'Stills' (Bevroren beelden) wordt opgevuld door de fantasie van de observator en zo ook werken mijn schilderijen in deze nieuwe groep.

uit 2021 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Abandoned place

2021

Een old timer wagen staat geparkeerd op een schijnbaar verlaten plaats. Is het een grenspost of een benzinestation die in beide gevallen niet meer functioneert of is het de startscène uit een film noir. 

Alone in my wooden house

2021

Ergens staat er een wit geschilderd houten huis waarvan aan het raam een eenzaam figuur naar buiten kijkt. Terwijl de figuur de buitenwereld observeert, observeren wij op onze beurt de figuur en denken we er van alles bij. 

A moment of peace

2021

Iedereen trekt zich wel even terug om tot rust te komen. In een lege ruimte met zicht op de zee en behalve een stoel zit een vrouw op haar gsm te kijken en rookt ze een sigaretje. Zou het een gedwongen afzondering zijn of een pauze tussen het werk in? Het kan alle kanten op en dat is precies de spanning die dit werk dient op te roepen. 

Beachhouse

2021

Als ik deze zomer in mijn vissershuisje zit dan ga ik dromen over het strand, dromen over de zee en als ik weer naar huis ga, neem ik al mijn dromen mee.

Boy meets red balloon

2021

Een jongetje zit in een bootje. Gaat hij wat roeien of gewoon genieten op het water? Totaal onverwacht komt er echter een rode ballon op hem toegewaaid. 

De Volkswagen uit mijn kindertijd

2021

Een witte volkswagen bevindt zich in een landelijke omgeving en je zou zo kunnen vermoeden dat hij de stad heeft verlaten om tot rust te komen in een meer desolate omgeving. 

Hello, who's calling?

2021

Een vrouw houdt de hoorn van een telefoon in de hand. Ze bevindt zich duidelijk in een huis dat zich aan de kust moet bevinden. Haar blik duidt op verbazing. Wie belt haar nu op?

Just a rest pose

2021

Een man op een koersfiets rust even uit. Is hij uitgeput en ziet hij op tegen de helling die hij nog moet oprijden of geniet hij van een vergezicht waarvan de toeschouwer amper iets te zien krijgt. In ieder geval kan hij elk moment zijn weg voortzetten.   

Looking for

2021

Een vrouw kijkt met een verrekijker recht naar de toeschouwer. Op de achtergrond zien we een imposant houten huis dat nog helder verlicht is door een ondergaande zon of zou het 's morgens vroeg kunnen zijn?

Lost in the Woods

2021

Het is valavond en een vrouw loopt blijkbaar verloren in het bos. Ze lijkt angstig en het lijkt er sterk op dat ze oog in oog staat met de schijnwerpers van een wagen. 

My dream house with car

2021

Een vrouw kijkt naar een etalage waar een miniatuurhuisje en wagen in staat. Ze droomt even weg en fantaseert erop los. Heel dikwijls hebben we een verlangen naar iets dat in wezen soms onbereikbaar is maar ons daarom niet minder ongelukkig mag maken. 

North by Northwest

2021

De titel is een duidelijke verwijzing naar de gelijknamige film van Alfred Hitchcock. Twee personages, een man en een vrouw bevinden zich op een verlaten weg. De man draagt een koffer terwijl de vrouw enkel een handtasje vasthoudt. Is de man op de vlucht en heeft hij een afspraak met de vrouw of hebben ze wagenpech en moeten ze te voet hun weg verder zetten? Het kan alle kanten op maar de spanning wordt er niet minder op. 

Red car at the beach

2021

Een prachtige old timer staat geparkeerd met zicht op de zee. De azuurblauwe lucht en de schaduwrijke bomen verplaatsen ons direct naar Zuiderse oorden. 

Snap shot

2021

Een vrouw staat klaar om een foto te nemen. Op de achtergrond zien we een tuinhuisje dat baadt in het zonlicht. Wat zou ze fotograferen, spelende kinderen, een mooie boom of bloemenstruik,... We hebben er het raden naar. 

Sun Hat

2021

Het is een zonnige dag en schaduwen tekenen zich af in de straat. Een meisje laat het zonlicht in haar zonnehoed meespelen. 

Swimming lesson

2021

Een meisje zit op de betonnen rand aan de waterkant. Ze lijkt welk klaar om haar eerste zwemles te volgen of geniet ze gewoon van het uitzicht? 

The apartment

2021

Bij apartement nummer 6 staat de deur op een kier. Een rode bal ligt uitnodigend op de trap maar het lijkt of iedereen verdwenen is en enkel die bal de hoofdrol speelt. 

The appointment

2021

Op de voorgrond zien we een volkswagen busje en iets verderop de schaduw van een vrouw die zich verder in het bos begeeft. Zou ze een afspraak hebben?

The red balloon

2021

Een strandhuisje en een meisje dat iets beteuterd in de hoek staat met haar rode ballon. Ze kan elk moment naar buiten gaan maar overweegt nog of dit wel een goed idee is. 

The woman and the lighthouse

2021

De avond doet langzaam zijn intrede en zo meteen zal de vuurtorenwachter het licht ontsteken. Vanop een afstand kijkt een vrouw toe of wacht zij af wanneer het licht zal ontstoken worden. Meeuwen laten zich niet afschrikken en cirkelen rond de toren. Zou ze de dochter van de vuurtorenwachter zijn? 

Those were the days

2021

De Volkswagen VW T1 Transporter is het het busje der busjes. Het is wereldberoemd en heel geliefd onder verzamelaars, nostalgische kampeerders en surfers. Dat waren nog eens de dagen toen je daar nog lekker mee kon rondtoeren in het minder drukke verkeer van weleer. 

Train on a summer evening

2021

Een vrouw in zomerkledij en een handelsreiziger volledig ingepakt met koffers bij zich, het contrast kan niet scherper gesteld worden. Schijnbaar twee eenzame figuren die nog naar de ondergaande zon kijken. Elk met zijn eigen gedachten en mijmeringen in hetzelfde compartiment maar toch een beetje eenzaam.